18 Kasım 2011 Cuma

Google+

    Bugünlerde bilişim dünyasını ve sosyal medyayı ''google+'' çılgınlığı sardı.Eee tabiki bende konudan uzak kalmamalıyım dedim.


    Google+ ''Gerçek hayattaki paylaşım web için yeniden düşünüldü'' sloganıyla tüm dünyada kullanılabilir formatta hazırlanmış.Google+ 'a plus.google.com dan ulaşabilirsiniz.





   
Gelelim google+'ın bizim için neler düşündüğüne;öncelikle facebook ta olduğu gibi istediğiniz kişilerle iletişim kurabilir,yazışabilir,müzik ve video paylaşımı yapabilirsiniz.Google+ ı diğer sosyal ağlardan ayıran en önemli detay ise başlıca temel özellikleri.İlki;

 -CİRCLES:Çevreler ile sistemde var olan arkadaşlarınızı,iş arkadaşları,aile,dostlar diye ayırabiliyorsunuz ve herhangi bir şey paylaşmak istediğinizde bunu istediğiniz çevreye odaklayabiliyorsunuz.Tabi bu durum online sohbetleriniz içinde geçerli.İsterseniz sizi sadece dostlarınız online olarak görüyor ve onlarla birşeyler paylaşabiliyorsunuz.Aileniz ve iş çevraniz ise sizi görmüyor,bilmiyor.

 -SPARKS:Sizin ilgi alanlarınıza ve hobilerinize özel ortak paylaşımları görmenizi sağlıyor.Bu sayede uzun zamandır sisteme girmeseniz bile her girdiğinizde izlenebilecek okunabilecek şeyler bulabiliyorsunuz.

 -HARGOUTS:Videolu sohbetle istediğiniz kişiyle veya kişilerle 10 kişiye hadar HD kamerayla görüşebilirsiniz.Sanırım bizim gibi mesaj yazmakla vakit kaybetmek istemeyenler için harika ve keyifli bir program olmuş.

 -MOBILE:Google+ mobilde tamamen aynı olacak.Huddle özelliği sayesinde grup chatleşmeleri yapabileceğiz.Ayrıca en özel olduğuna inandığım diğer bir özellik ise ''Instant upload'' sayesinde videolarımız ve resimlerimizi anında internette paylaşabileceğiz.








  Google'un entegre etmek istediği diğer servislerde yeni yapılandırmada.Sosyal ağlardan Blogger'ı,Google Blogs ve Picassa yıda,Google Photos olarak değiştiriyorlarmış.

                                                                                                

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder